15-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Beijing naar Moskou
v.a. € 6720,00 p.p.

15-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Beijing naar Moskou

De Tsarengoud behoort tot de meest comfortabele manier om de legendarische Trans-Siberië treinreis te maken. De privétrein reist over ruim 7600 km spoor. U vertrek vanuit de wereldstad Beijing dwars door de Gobi woestijn, steppen en het uitstrekte Siberië naar de fascinerende metropool Moskou. Onderweg maakt u interessante excursies in de steden die hun ontwikkeling te danken hebben aan de spoorlijn. U bezoekt o.a. het Terelj National Park, het boeddhistische Oelan Oede, het wereldberoemde Baikal meer om de reis af te sluiten op het Rode Plein in Moskou. Met culinair hoogstaande maaltijden aan boord en een uitstekende service van de bemanning is dit een absolute droomreis!

8 Foto's

Begin met boeken

Uw reisgezelschap

Uw huidige selectie

Selecteer datum

Inclusief
• Transfers volgens programma
• 9 Overnachtingen in de trein in de door u geboekte categorie.
• 1 Overnachting in een eerste klasse hotel in Moskou
• 1 Overnachting in een eerste klasse hotel in Irkoetsk
• 1 Overnachting in een eerste klasse hotel in Ulaanbaatar
• 2 Overnachtingen in een eerste klasse hotel in Beijing
• Verblijf op basis van volpension
• Kaviaar en wodkaproeverij
• Traditionele welkomstceremonie met brood en zout
• Pekingeend diner in één van Beijing's bekendste specialiteiten restaurant
• Excursieprogramma onder leiding van een deskundige gids inclusief entreegelden in groepen van max. 26 personen
• Diverse lezingen over geschiedenis, cultuur en het alledaagse leven
• Bagageservice in alle stations
• Dokter tot aan de Chinese grens
 
Exclusief
• Internationale vlucht. Sovjet Reizen assisteert u graag bij het selecteren van uw vlucht.
• Visumverzorging Rusland en Mongolië € 265,- p.p.
• Visumverzorging China dient u zelf te regelen of kunt u via een visumkantoor regelen.
• Reserveringskosten
• Reis- en/of annuleringsverzekering. Deze kunt u afsluiten via Sovjet Reizen.
• Bijkomende kosten ter plaatse: fooien, optionele excursies etc.
 
Bijzonderheden
• Overnachtingen in de gekozen accommodatie van Erlian tot Moskou is gegarandeerd. Van Beijing tot aan Erlian (ongeveer 16 uur) overnachtingen in comfortabele Chinese couchettes. De Chinese trein kent namelijk geen categorieën Nostalgisch Comfort en Bolshoi / Bolshoi Platinum.
• Een- en/of tweepersoonsaccommodaties zijn dan niet gegarandeerd voor de categorieën 1 & 2.
• Verlenging mogelijk, vraag onze medewerkers voor meer inlichtingen.

 

Dag 1 – Beijing
Na ontvangst op de luchthaven* volgt de transfer naar uw hotel. Na de bijeenkomst in het hotel starten we vandaag gelijk met de kennismaking van Beijing. We bezoeken de Tempel van de Hemel, het symbool van Beijing. Dit UNESCO Werelderfgoed welke gelegen is in een groot park, werd gebouwd tijdens de Ming dynastie en was de plek waar de keizers hun offers brachten aan de Goden voor een goede oogst. Het bijbehorende park is een geliefde plaats voor het beoefenen van tai chi. Op het immense Tiananmen plein wat maar liefst 1 miljoen (!) mensen kan ontvangen, staat het mausoleum van Mao en hier treft u ook de ingang van de Verboden Stad welke we op de 3e dag van het verblijf in Beijing bezoeken. Tijdens de stadstour passeert u ook het moderne Beijing met o.a. de CCTV toren, ontworpen door Rem Koolhaas, en het Olympische ‘vogelnest’. *De keuze van vertrekplaats is gegarandeerd en geeft u op tijdens uw boeking.
Overnachting in Beijing.
 
Dag 2 – Beijing
Vandaag bezoeken we de meest bekende bezienswaardigheid van China: de Chinese Muur. Met een lengte van ruim 6.000 km slingert deze stenen muur zich door het groene bergachtige landschap en staat het symbool voor de macht van het keizerrijk. Onderweg maken we een stop bij de beroemde tombes van de Ming dynastie en wandelen we over de 1400 meter lange Heilige weg die bewaakt wordt door stenen dieren. De dag sluiten we af met een lokale delicatesse: Peking eend.
Overnachting in Beijing.
 
Dag 3 – Beijing
Eeuwenlang waren de deuren van het voormalige keizerlijke paleis, de Verboden Stad, gesloten. En nog altijd hangt er voor de buitenlandse bezoeker een ‘mysterieuze’ sfeer.  Dit enorme complex, gebouwd in dezelfde tijd als de Tempel van de Hemel, was de stad van waaruit de keizers het rijk bestuurden. Naast diverse tempels en paleizen, ziet u de woningen van het keizerlijk personeel en een prachtig aangelegde tuin. In de avond gaan we naar één van de grote stations en gaat de lange treinreis beginnen. In de komende 11 dagen leggen we het bijna 8000 kilometer lange traject per spoor af en reizen we van het verre oosten door woestijnen, steppen en bossen naar het westen. Zodra we Beijing achter ons laten maken we kennis met het landelijke China; mensen werken in de velden, ezels trekken karren over stoffige landweggetjes en de groene bergen maken plaats voor de droge Gobi woestijn.
Overnachting in de trein. 
 
Dag 4 – Gobi-woestijn
Na circa 16 uur rijden arriveren we bij de Chinees Mongoolse grens Erlian. Na het afhandelen van de douane formaliteiten aan boord lunchen we in deze grensplaats en hebben we nog een korte sightseeing alvorens we onze Tsarengoud trein betrekken. De trein rijdt verder door de Gobi woestijn terwijl u geniet van uw eerste diner aan boord. Overnachting in de trein. 
 
Dag 5 – Ulaanbaatar
Bij het wakker worden hebben we de woestijn achter ons gelaten en rijden we door het groene heuvellandschap. Her en der passeren we ger tenten waarin de nomaden nog altijd in wonen. In de ochtend komen we aan in de hoofdstand van Mongolië, Ulaanbaatar. We verlaten de trein voor 1 nacht en overnachten in een comfortabel hotel in het centrum. Gedurende de stadstour maken we kennis met deze snel ontwikkelende stad. We bezoeken onder andere de Boeddhistische Choijin Lama tempel welke rijkelijk versierd is. In de avond heeft u de kans een unieke traditionele voorstelling bij te wonen met keelzang, dans, muziek en kostuums. Overnachting in centraal gelegen hotel.
 
Wilt u het gevoel ervaren van de Mongoolse nomaden die dagelijks wakker worden in een betoverend landschap, maakt u dan van de mogelijkheid gebruik om te overnachten in een ger, een traditionele vilten tent. Na het dagprogramma wordt u naar het tentenkamp gebracht waar u dineert. Het is niet mogelijk deze overnachting te combineren met de traditionele avondvoorstelling.
 
Dag 6 – Ulaanbaatar – Terelj N.P.
Na het ontbijt maken we nader kennis met de hoofdstad van Mongolië en brengen een bezoek aan het Boeddhistische Gandan klooster. Dit in Tibetaanse stijl opgetrokken klooster is één van de weinig overgebleven kloosters van het land en wordt bewoond door 150 monniken. Op slechts 90 minuten van de stad ligt het Terelj National Park, ook wel het Zwitserland van Mongolië genoemd. Dit geliefde natuurpark kenmerkt zich door bijzondere rotsformaties. Onderweg ziet u de nomaden in hun tenten en grazende jaks. Na de lunch worden de  populairste Mongoolse sporten getoond tijdens een mini Nadaam: worstelen en paardrijden. In de namiddag keren we terug naar onze trein en gaat de reis verder richting de Russische grens.
Overnachting in de trein.
 
Dag 7 – Oelan-Oede
We laten de Mongoolse steppen achter ons als de trein de vallei van de grootste rivier van het land, de Selenga, doorkruist.  Net als bij het verlaten van China zullen de grensformaliteiten in de trein plaatsvinden. Vlak voor Oelan-Oede, de eerste grote stad van Rusland komend vanuit het zuiden, sluit het spoor aan de op de Trans Siberische spoorweg. Oelan-Oede is de hoofdstad van Boerjatië  en een autonome republiek binnen Rusland. Tijdens de korte stadsrit zien wij onder andere het bijzondere beeld van Lenin, het grootse beeld in de voormalige Sovjet republieken. 
Overnachting in de trein. 
 
Dag 8 – Baikalmeer
De gehele dag staat in het teken van het Baikal meer, het grootste zoetwaterreservoir ter wereld.  Onze trein heeft de permissie om over het oorspronkelijke, panoramische gedeelte te rijden vlak langs de oever en vanaf deze ‘circumbaikal’ genieten we van de prachtige uitzichten. U krijgt de gelegenheid een verfrissende duik te maken in het weer en een lokaal dorp te bezoeken. Vanuit Port Baikal maken we een boottocht over het meer. Indien het weer het toelaat genieten we in de avond van een barbecue aan de oever van het meer terwijl de zon ondergaat. 
Overnachting in de trein.
 
Dag 9 – Irkoetsk
In de morgen komen we aan in de hoofdstad van Oost-Siberië, Irkoetsk. Van oudsher is deze indrukwekkende stad al een belangrijke handelsstad tussen Rusland, China en Mongolië. De oude stad biedt vele bezienswaardigheden, waaronder de veelal uit hout opgetrokken versierde huizen. Na het inchecken in ons hotel, maken we kennis met de stad. Zo zien we o.a. de levendige markt, het theater en het nieuwe monument ter ere van de tsaar Alexander III op de plaats waar de Obelisk van de Trans Siberische spoorlijn stond. In de middag bezoeken we het interessante openluchtmuseum Taltsy, waar u kunt ervaren hoe de inwoners van Siberië vroeger geleefd hebben. 
Overnachting te Irkoetsk.
 
Dag 10 – Siberië
Na het ontbijt in het hotel stappen we weer aan boord van onze trein en vervolgen onze reis. Op onze route verder door Siberië kruist onze trein de Yenisei Rivier.  Vanuit de trein zien we groene berkenbossen, heldere rivieren, typische dorpjes en indrukwekkende berglandschappen van Oost Siberië en passeren we de 5500 km lange Jenisei rivier welke uitmondt in de Noordelijke IJszee. Indien het reisschema het toelaat, maken we een stop Krasnoyarsk, een voormalig gesloten stad vanwege het hier gehuisveste kernwapenprogramma van de Sovjet-Unie. Aan boord kunt u luisteren naar interessante lezingen over Siberië en deelnemen aan een wodka proeverij met typisch Russische hapjes. Overnachting in de trein.
 
Dag 11 – Novosibirsk 
’s Middags arriveren we in Novosibirsk, de grootste stad van Siberië en 3e stad van Rusland. In slechts 125 jaar is deze uitgegroeid tot een stad van 1,4 miljoen inwoners dankzij haar strategische ligging aan de Ob en spoorlijn. Het Academisch Opera en Ballet theater is zonder twijfel het meest indrukwekkende bouwwerk van de stad en het grootste theatergebouw van het land. In de avond vervolgt de trein de reis naar het westen.
Overnachting in de trein. 
 
Dag 12 – Jekaterinaburg
De historische hoofdstad Jekaterinaburg is in het jaar 1723 door Peter de Grote gesticht. De hoofdstad van de Oeral ligt op de grens van Azië en Europa. 
Jekaterinaburg is met name bekend als de stad waar de laatste Russische tsaar Nicolaas II met zijn hele familie op brute wijze werd vermoord. Op deze bloedige plek is in 2003 de Christus de Verlosser kathedraal gebouwd als aandenken aan deze trieste gebeurtenis, een indrukwekkend bezoek. Indien het tijdsschema het toelaat heeft u nu al de mogelijkheid een voet in Europa te zetten bij het grensmonument.Overnachting in de trein.
 
Dag 13 – Kazan
Kazan is de laatste stop voor het eindpunt van de reis. De oude hoofdstad van de Tataren en nu de hoofdstad van de autonome republiek Tatarstan is gelegen aan de oevers van de Wolga rivier en heeft een prachtig historisch centrum. We gaan naar het hart van de stad en bezoeken het Kremlin van Kazan. Tijdens ons bezoek komen we meer te weten over de bloedige relatie tussen de Tataren, Kozakken en Russen. Binnen de vesting bevindt zich o.a. de opvallende Qol-Sarif moskee, voor lange tijd de grootste moskee van het land. Voor de laatste keer keren we terug naar de trein, om onze treinreis richting Moskou te vervolgen.
Overnachting in de trein.
 
Dag 14 – Moskou
Voor de middag arriveren we in Moskou, de hoofdstad van Rusland en één van ’s werelds rijkste en meest dynamische steden. Na de lange treinreis zullen we in een luxe hotel onze laatste reisdagen in Moskou doorbrengen. Na de lunch bezoeken we het Kremlin waar zich naast de ambtswoning van de president diverse kathedralen bevinden. ’s Avonds na het diner laten we u “Moskou By Night” ervaren. Het Rode Plein is op zijn mooist in de avond als de gebouwen prachtig verlicht zijn. Tevens mag een bezoek aan de metro niet ontbreken. Gebouwd in de jaren 30 zijn de stations, de ‘paleizen voor het volk’,  prachtige ondergrondse bouwwerken geworden met marmer, kroonluchters en mozaïeken. De metro van Moskou behoort tot de efficiëntste systemen ter wereld en tegenwoordig maken ruim 7 miljoen mensen per dag gebruik van de ondergrondse. Overnachting in Moskou.
 
Dag 15 – Moskou 
Op deze laatste dag van de reis neemt de gids ons mee voor een stadstour door Moskou. We bezoeken de Christus de Verlosserkathedraal, we zien de Universiteit, het Rode Plein met de prachtige Basilius kathedraal, die met haar kleurrijke koepels het symbool van Moskou geworden is. Verder zien we ook de voormalige hoofdkantoren van de KGB en het Witte Huis. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven waar u afscheid neemt van uw gids en deze bijzondere reis. 

 

Tijdens uw 15-Daagse luxe treinreis Tsarengoud van Beijing naar Moskou verblijft u in onderstaande accommodaties of gelijkwaardig.

Beijing - Hotel Capitol

TREIN

Moskou - Tsarengoud

Ulaanbaatar - Hotel Bayangol

TREIN

Moskou - Tsarengoud

Irkoetsk - Hotel Irkutsk

TREIN

Moskou - Tsarengoud

Moskou - Hotel Intercontinental Tverskaya


Visumverzorging Rusland en Mongolië - Belgische nationaliteit

Voor deze landen is een visum vereist. Sovjet Reizen helpt u hier graag mee verder.

Visumverzorging Rusland en Mongolië - Nederlandse nationaliteit

Voor deze landen is een visum vereist. Het visum voor Rusland en Mongolië kunnen wij voor u regelen.Het visum voor China dient u zelf te regelen of kunt u via een visumkantoor regelen. 

Toeslag overnachting in Mongoolse ger